Måltidsordning
Frukost ca kl. 07:30
* 2 dl filmjölk, yoghurt eller mjölk eller
* 1 dl gröt och 1 dl mjölk eller
* 2 dl fullkornsvälling
samt 1/2-1 skiva bröd, lättmargarin och 2 skivor magert pålägg
Mellanmål ca kl. 10:00, se förslag
Lunch ca kl. 12:00
* 50 g (1 dl) fisk, fågel, kött eller 1 ägg
* 1 liten potatis eller 1 dl kokt ris eller 1 dl pasta
* 1/2 dl grönsaker, kokta eller råa
* liten mängd sås
Mellanmål ca kl. 14:00, se förslag
Mellanmål ca kl. 16:00, se förslag
Middag ca kl. 18:00, se lunchförslag
Mellanmål ca kl. 20:00, se förslag
Mellanmålsförslag
* 2 dl mjölkprodukter eller
* 1 dl kräm + 1 dl mjölk eller
* 1 smörgås med lättmargarin och 2 skivor pålägg eller
* 1 frukt eller
* 1-2 skorpor med lättmargarin och pålägg eller
* Keso/Yosa
Man bör inte dricka till lunch och middag utan 20-30 minuter före eller efter måltid. Utöver ovanstående bör 3 tsk rapsolja eller flytande margarin under dagen.